Kuva

PPD-VAPAATA VÄRJÄYSTÄ

SensiDO Trillion Tones rikkoi raja-aitoja jo tuotekehitysaikana. Koskaan aiemmin ei ollut yhdistetty suoravärejä ja kestoväreissä käytettyä tekniikkaa kokonaisen uuden värisarjan luomiseen. Kaiken alku ja inspiraatio oli luoda aidosti PPD-vapaa hiusväri, jota voisi käyttää kestovärin tavoin.
 
Trillion Tones värisarjaa ei tehty ensisijaisesti sateenkaariväriksi, vaan ennen kaikkea kor­vaamaan kestoväreillä saadut luonnolliset ruskeat, kauniit vaaleat ja harmaiden hiusten värjäämiset turvallisesti ilman PPD:tä. Plussana tähän saatiin vielä nuorten, yläasteikäis­ten hiusvärikokeilut turvallisesti kampaamossa. 
 
Trillion Tonesissa käytetyt hiusväriaineet ovat tarkoin valikoituja täysin PPD-vapaita kationisia suoravärejä. Alkalissa oleva ammoniakki turvottaa hiuksen ulointa kerrosta, jotta hiusväriaineet pääsevät tunkeutumaan syvälle hiuksen sisään. Ammoniakki myös edistää vaalenemisprosessia toimimalla katalyyttinä toimiessaan yhdessä vetyperoksidin (hapetteen) kanssa. Hapete puolestaan hapettaa, vapautunut happi vaalentaa hiuksen luonnollista melaniinipigmenttiä ja tekee väristä myös pitkäkestoisemman.
 
Trillion Tonesin parhaita puolia
  • Trillion Tonesin parhaat puolet näkyvät ehdotto­masti, kun sitä käyttää kestovärin tavoin ilman esi­vaalennusta joko käsittelemättömään tai aiemmin värjättyyn hiukseen.
  • Tällöin kannattaa muistaa rakentaa luonnollinen väri ruskean, mustan, punaisen ja keltaisen eri yh­distelmillä – sininen kannattaa jättää ensisijaisesti juuri niihin vaalennettuihin osioihin tuomaan ma­kean shokkivärin tai pastellisena taittamaan haas­tavaa oranssia vivahdetta hiuksesta.
  • 3–4 asteen vaalennusvärjäyksen ja upean taiton saa helpoiten pastellipunaisen ja -mustan yhdistelmillä.