Kuva

Vastuullista kosmetiikanvalmistusta

Hillitty energiankulutus
Panostamme energiatehokkuuteen ja hiilijalanjälkemme pienentämiseen useiden toimintojemme osalta. Tehtaamme lämpiää maalämmöllä ja jäähtyy kesäaikaan maakylmällä.  Maalämpö on ekologinen valinta, sillä siitä ei aiheudu ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä. Se on täysin puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Lisäksi kiinteistön valaisimet ovat liiketunnistuksella ohjautuvia led-valaisimia ja ohjautuvat liiketunnistuksella eli palavat vain silloin, kun tiloissa on ihmisiä. 
 
Vastuulliset tuotantotavat
Tuotteiden valmistus lämmitys- sekä jäähdytysprosesseineen kuluttaa valtavasti energiaa ja viisaiden insinöörien avustuksella kehitimme uusiin toimitiloihimme energian kierrätysjärjestelmän, jossa samaa energiaa voidaan käyttää useaan kertaan. Prosesseissa tarvittava kuuma vesi saadaan haluamamme lämpöisenä pataan ison varaajan kautta, kun ennen aloitimme kylmällä vedellä, joka sitten lämmitettiin sähkövastuksilla tai höyryllä. Näin menetellen valmistusprosessiin käytettävä aika puolittuu ja tuotantokapasiteettimme samoilla laitteilla tuplaantuu.
 
Minimoitu vedenkulutus
Aiemmin otimme jäähdytysveden vesihanasta ja jäähdytyslauhdevedet padan vaipassa kierrettyään laskettiin lämpimänä viemäriin. Nyt samaa asiaa hoitaa suljettu vesikierto, jonka ansiosta säästämme noin neljä miljoonaa litraa puhdasta vesijohtovettä vuodessa. Suljetun vesikierron ansiosta saavutamme myös merkittävää energiansäästöä, sillä lauhdevesistä otetaan lämpö talteen, jonka jälkeen sama vesi kiertää takaisin padan vaippaan.
 
Aurinkoenergian hyödyntäminen
Toimitilojemme katolle sijoitetun 678 aurinkopaneelin aurinkovoimalamme vuosituotto on suurempi kuin tuotteidemme valmistukseen käytetty energiamäärä. Kesäaikaan koko tuotantolaitoksemme pyörii aurinkosähkön voimin ja jääpä viikonloppuisin ylijäämäsähköä verkkoon takaisin toimitettavaksi.