Kuva

Kauraöljystä

"Kaikissa Forme Essentials -tuotteissa käyttämämme kauraöljylaatu on kotoisin Suomesta. Suomi onkin maailman neljänneksi suurin kauran tuottajamaa. Kauraöljy jalostetaan kauranjyvistä ympäristöystävällisellä hiilidioksidiuutolla, joka säilyttää öljyn monipuoliset hoitavat aineet.

Kauraöljy on vaurioituneelle ja erityisen herkälle iholle (mm. atooppinen iho, psoriasis, kosketusihottuma) soveltuva monipuolinen tehoaineyhdistelmä ja soveltuukin näin erityisen hyvin herkälle hiuspohjan iholle hiustuotteiden apuaineeksi.

Kauraöljy on vegaanisuuden lisäksi luokitukseltaan gluteeniton. Se sisältää muun muassa omega rasvahappoja, E-vitamiinia, antioksidantteja, keramideja ja harvinaisia avenanthramideja. Kaikki tehoaineet yhdessä antavat iholle ja hiukselle suojaa ulkoista rasitusta, kuten haitallisia UV-säteitä ja vapaita radikaaleja vastaan. Kauraöljy parantaa hiuspohjan ihon ja hiuksen kuntoa monipuolisesti ylläpitämällä ja korjaamalla näiden rakennetta. Hiuspohjan kutina ja mahdolliset paikalliset ihotulehdukset vähenevät. Hiukset ovat kokonaisuutena helpommin käsiteltävät, pehmeät, kokonaisuudessa paremmassa kunnossa ja helpommat käsitellä. Kauraöljy on koostumukseltaan erityisen kevyt ja imeytyy helposti latistamatta hiusta".

Vesa Rämö
Laboratoriopäällikkö, tuotekehitys