Kuva

Miten kierrätän hiustuotepakkaukset?

Löydät kaikista tuotteistamme kierrätystä helpottavan materiaalisymbolin, joka kertoo mitä materiaalia pakkaus on.

Muovinkeräykseen voi laittaa kaikki muovipakkaukset, myös mustat muovipakkaukset kuuluvat muovinkeräykseen. PVC-muovi ja pakkaukset, jotka sisältävät vaarallisen aineen jäämiä eivät kuulu muovinkeräykseen. Tyhjien pullojen tulee olla puhtaita.

  • Helpottaaksesi jatkojalostusta, irrota pakkauksien korkit ja kannet, sillä ne ovat yleensä eri materiaalia
  • Älä laita muovijätettä sisäkkäin ellet ole täysin varma että, ne ovat samaa muovia
  • Pyyhi purkit tai huuhtele pullot, sillä muovinkeräykseen saa laittaa vain puhtaita pakkauksia > Sellainen puhtaus riittää, että siitä ei aiheudu hajuhaittoja
  • Huomioi myös, että pumppujen sisällä on yleensä metallinen jousi, joka tulee irrottaa ja laittaa metallinkeräykseen
Kuva
Metallinkeräykseen kuuluu mm. metalliset hiusvärituubit, jotka tulee tyhjentää täysin käyttämällä apuna tuubipuristinta ennen kierrätykseen laittamista. Myös aesosolipullot, kuten hiuslakat ja kuivashampoot kuuluvat metallinkeräykseen, mutta vain ollessaan täysin tyhjiä. Pullo on tyhjä, kun se ei hölsky tai suutinta painaessa pihise. Jos pullossa on vielä ainetta tai painetta, se kuuluu viedä vaaralliseen jätteeseen. Muistathan myös irrottaa korkit ja suuttimet, jotka ovat yleensä muovia.

Paperinkeräykseen voi laittaa tilauslistat, lehdet, mainokset ja muun paperitavaran. Muista, että ruskea paperi kuuluu kartonkijätteeseen.

Kartonkikeräykseen kuuluu tuotteiden pahvikotelot, pakkauspahvit ja ruskea paperi. Muistathan aina litistää pakkaukset ennen kierrätysastiaan laittamista.
Sekajätteeseen voi laittaa kaikki vanhentuneet tuotteet, jotka eivät ole vaarallista jätettä sekä muovikäsineet.

Vaarallista jätettä eli ongelmajätettä ovat väri- ja permanenttiaineet ja tuotetta vielä sisältävät aerosolipullot. Nestemäinen hiusväri on vaarallista jätettä, kuivunut hiusväri sekajätettä. Jos pakkaus ei ole aivan tyhjä, on sen oikea paikka tuotteesta riippuen sekajätekeräys tai vaarallisen jätteen keräys. Toimita vaaralliset jätteet omaan keräykseen.