Kuva

Ethän unohda hiuspohjan kuorintaa?

Hiusten ja hiuspohjan hoito ovat eri asioita. Hiuspohjan hoito unohtuu helposti, sillä moni keskittyy pelkästään kosteuttamaan pakkasen puremia tai auringon paahtamia hiuksia. Kuivashampoo ja muut hiusten tyvialueella käytettävät muotoilutuotteet rasittavat myös hiuspohjaa. Jos hiusten kuntoa halutaan parantaa, on syytä aloittaa hoito ja hemmottelu aina hiuspohjasta. Kun hiuspohja on kunnossa, se mahdollistaa myös terveiden, kauniiden ja kiiltävien hiusten kasvun.

Hiuspohjan säännöllinen kuorinta kannattaa ottaa osaksi hiustenhoitorutiineja, vaikka hiuspohjassa ei vielä olisikaan mitään ongelmia. Muotoilutuotteiden jäämän hiuspohjassa ja hiusten tyvialueella voivat olla osasyy, miksi hiukset voivat muuttua latteiksi ja menettävät tuuhteuden tunnun. Kuorinta puhdistaa hiuspohjasta kuolleiden ihosolujen lisäksi myös muotoilutuotteiden jäämiä. Se tuo helpotusta kutinaan, ärsytykseen ja kireyden tuntuun hiuspohjassa. Lisäksi kuorinta vilkastuttaa hiuspohjan pintaverenkiertoa ja lisääntyneen verenkierron mukana hiuspohja saa ravintoaineita voidakseen paremmin.

Hiuspohjan kuorinta on helppo ja nopea tehdä kotona System 4 Oil Cure Scalp Treatment kuorivan hiusnaamion avulla. Hiusnaamio toimii hiusten pesun jälkeen lyhyemmällä vaikutusajalla hoitoaineena ja pidemmällä vaikutusajalla myös hiusnaamiona. Lisää  shampoopesun jälkeen hiuksiin ja hiuspohjaan. Hiero hiuspohjaa sormenpäilläsi kevyin pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa vähintään 10-15 minuutin ajan. Lämpö tehostaa hiusnaamion vaikutusta, joten voi kiepauttaa pyyhkeestä turbaanin ja mennä rentoutumaan saunan lämpöön vaikutusajaksi. Huuhtele huolellisesti vaikutusajan päätyttyä.