Kuva

Curly Girl -metodi 

Ideana on luonnokiharien hiusten korostaminen ja hoitaminen. Metodissa vältetään käyttämästä tuotteita, jotka sisältävät silikoneja, sulfaatteja ja alkoholia. Lisäksi vältettäväksi suositellaan useissa lähteissä myös hajusteita, rakennepaikkaavia ainesosia ja kuivattavia muotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa.

Hiusten hoito: Hiusten pesu on hoitorutiinin isoin muutos. Metodin mukaan hiuksiin tehdään viimeinen Final Wash -pesu runsaasti sulfaatteja sisältävällä shampoolla. Syväpuhdistava shampoo soveltuu tähän erinomaisesti.  

Final Washin jälkeen hiukset pestään pääosin hoitoaineella vain kerran viikossa tai jopa harvemmin. Perinteinen shampoo siis lisätään kieltolistaan, mutta shampoopesuun on olemassa muutamia poikkeuksia ja ehtoja. Hiukset pestään tarvittaessa vain sulfaatittomilla shampoilla. Esim. paljon muotoilutuotteita käyttävälle, hikoilevalle ja vain vähän laineikkaalle hiukselle sulfaatittomalla shampoolla pesu on edelleen sallittu. Toisinaan ennen ja jälkeen shampoopesun suositellaan käyttämään hoitoainetta. 

Muotoilutuotteet: Muotoilussa korostetaan kiharaa ja hyödynnetään kiharille hiuksille tarkoitettuja geelejä, joissa ei ole kohdassa aiemmin mainittuja ainesosia. Lämpömuotoilu (suoristaminen, kihartaminen ja föönaus) on kielletty ja ilmakuivausta suositaan. Hiusten kiharaa voi kuitenkin korostaa esimerkiksi föönin diffuuseriosalla.